Grängesbergs Fotoklubb

En förening för dig som tycker om att fotografera, visa bilder och titta på bilder

Fakta om klubben

Här får du en sammanfattning av klubben.

• Klubben bildades 1941
  • Klubben har ingen egen lokal, vi hyr lokal
  • Klubben har 1 möte/månad med sommaruppehåll
  • Medlemsavgiften är 100 kr/år
  • Medlemsavgiften för familj är 150 kr/år
  • Medlemsavgiften för studerande är 50 kr/år
  • Klubben har 4 tävlingar med extern jury
  • Både medlemmar och externa fotografer visar bilder på våra möten

Aktiviteter

Stommen i verksamheten är våra månadsmöten. Då tittar vi på bilder, diskuterar bilder lär oss hur kamerorna fungerar och ibland skriver vi ut bilder. Som extra inspiration brukar klubben göra utflykter och fotoresor.

För att inspirera till nya bilder så har vi ett Klubb-mästerskap (KM) med 4 deltävlingar. Sedan några år är 2 deltävlingar helt fria och 2 deltävlingar har motto, dvs bilden skall innehålla ett förbestämt motto. Bilderna skickas för bedömning till någon annan fotoklubb i landet. Vi tittar på bilderna från våra utflykter, ibland visar någon medlem bilder från en resa och ibland bjuder vi in någon som visar bilder.

Sedan många år tillbaka har klubben producerat och sålt en fotoalmanacka. Genom sponsring av företag och försäljning av almanacka får klubben ekonomin att gå ihop. 2016 fyller klubben 75 år och för första gången är almanackan tryckt i färg.